tisdag 7 april 2009

Lammmmmmmmmm

Lammracks! Smaka på ordet. Låter både mjult och hårt men framför allt gott. Ganska kul att vissa maträtter faktiskt låter godare än andra. Lyssna på ordet GRÖT. Gott? Ja för all del men låter förfärligt. Ta istället OMELETT - mmmmmm vilket njutningsord. När maten har ett välsmakande namn blir det bra.
Jag inspireras mycket av att titta och dofta (det heter inte lukta) på mat. Jag konsumerar mattidningar och matlagningsprogram där man kan snappa upp många trevliga matkombinationer.

Åter till lammracks. Har fått tag på färska lammracks. Lammracks är en bit revben skuren upp mot kotletten/ytterfilén. Ser ut som ett snett tennisracket för kaniner. Nu har 2 kg racks lagts i en marinad av olivolja, rosmarin, vitlök i massor och lite vinäger. Tänkte ta dessa på en snabbvisit på grillgallret imorgon kväll när vi landat i sommarstugan och korkat upp en Shiraz. Till detta kan serveras en god sallad med sparris och kapris eller varför inte lite bakad potatis med grekisk yoghurt. Ibland är det tillfället som skapar möjligheten. Obs! Blir det över, vilket inte är sannolikt, kan man med fördel ta med dem kalla på skärtorsdagens utflykt då olivbröd, fetaost och spenatpaj står på menyn.

"Vetenskapen erbjuder en säkrare väg till Gud än religionen." - Paul Davies

Glad Påsk!
/H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar