Våren är här! Matinspirationen spirar. Jag inspireras av tillfället. Blev väldigt glad idag när min kollega Olle kom springande med en limpa nybakat bröd från hans brors nya bageri. Stenugnsbakat surdegsbröd. Supergott!!
När jag kom hem skar jag upp fyra skivor av surdegsbrödet och delade i bitar. Ner med brödet i en varm stekpanna med god olivolja, salt och basilika under 3-5 minuter. Rostade. Färska krutonger!
Stekte upp två bröst från majskyckling (med salt, peppar och basilika), skivade dem. Grillade två skivade rödlökar och en gul paprika i bitar och blandade ihop allt med fräsch blandad sallad och två nävar solrosskott. Två varv med pepparkvarnen och lite olivolja i en fin stråle.
Till detta serverade jag mozarella och fetafyllda oliver. Voila! En superfräsch vårsallad med underbara surdegskrutonger.
Sorry - skulle varit torsk idag men ett bröd kom emellan!
/H
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar