Ikväll skall vi göra något av det bästa jag vet - laga mat tillsammans med vänner!
Vi har bjudit in tre andra familjer och vi skall ha en trevlig kväll där jag hoppas kunna sprida lite inspiration och kunskap om matlagning.
Kvällens tema är "Vardagslyx". Jag skall försöka avdramatisera lite av matlagningens myter att "det tar så lång tid", "det är så svårt" eller "jag har inte redskapen eller ingredienserna".
För mig finns vissa basala kunskaper, en är att kunna ge sig på soppor. I allmänhet väldigt enkelt men soppa har tyvärr degraderats från middagsborden. Bäst resultat får man när man kan hitta fina färska rotfrukter och trollar ner dessa i grytorna för att kunna göra mängder med smakkombinationer.
Kvällens meny har baktanken att med enkla råvaror skapa en festmiddag för vardagen utan att skapa en tidskris i köket.
Barnen får idag en annan förrätt än vi vuxna.
(jag gör normalt ingen skillnad på barn och vuxna när vi lagar mat men idag gör vi det för att avliva myten om att fiskbullar är äckligt)
Menyn för kvällen:
Laxbullar med sutansås (ica.se) till barnens förrätt med äpplemust från kivik.
Jordärtskockssoppa med parmachips (ica.se) till detta dricker vi en sval Riesling från Mosel.
Ungnsbakad oxfilé med svamp och quinoasallad (Jamie Oliver) till varmrätt och nu går vi nog på en Australiensk Shiraz.
Cider och äppelkompott (ica.se) till dessert med en Vin Santo från Toscana.
Bon apetit!
//Håkan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar